Annons

Hittegods var stöldgods

Det har gått drygt tre veckor sedan två malmöbor i 22-årsåldern greps misstänkta för inbrott och stölder på företagen Gärsnäs Bil och PJs antennservice.
Simrishamn • Publicerad 22 mars 2004

Stöldgodset hittade polisen när de stoppade den bil de båda färdades i men de misstänkta har en helt annan förklaring. Uppenbarligen fann åklagaren inte denna särskilt trovärdig eftersom åtal i går väcktes vid Ystads tingsrätt. De misstänkta har uppgett att de hade kört till Österlen sent denna natt i februari för att hämta en kvinnlig bekant på Tingvalla. Men de visste inte riktigt var det var, de körde vilse och hittade henne inte. På väg tillbaks hem till Malmö stannade de på en parkeringsplats för att kissa. Där såg de att någon kastat saker i diket och dem lastade de in i bilen. De hade för avsikt att ta kontakt med en polis som en av dem kände och berätta om fyndet. En stund efter kisspausen blev de stoppade av polisen. Hittegodset visade sig vara stöldgods. Det var natten mellan den 27 och 28 februari som företagen utsattes för inbrott. Från Gärsnäs Bil stals en hårddisk till en dator och en golfbag, tillsammans värt drygt 13 000 kronor. PÅ PJs antennservice stals fyra satellitmottagare, en GPS monitor, mobiltelefoner och batterier samt ett kassaskrin med 2 850 kronor i; totalt värde drygt 23 500 kronor. Det finns en hel del som talar emot de misstänkta. I deras bil hittades till exempel en kofot som kunnat knytas till inbrottet. Den har ingen av dem sagt sig äga och någon godtagbar förklaring till varför den fanns där har inte lämnats. Polisen har dessutom säkrat spår av ett par skor som tillhör en av dem. Och skälet till varför de alls befann sig på Österlen har också fallit platt till marken. Det var nämligen inte någon dans på Tingvalla den aktuella kvällen.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons