Annons

Ilsk kund slog expedit

Det kan ha sina risker att arbeta i affär och möta irriterade och missnöjda kunder. Det fick en expedit i en butik på en mindre ort i kommunen erfara en arbetsdag för drygt ett år sedan. Då blev hon nämligen slagen flera gånger av en kvinnlig kund som nu har dömts av Ystads tingsrätt för misshandel.
Simrishamn • Publicerad 27 november 2002

I affären passerade expediten kvinnan som av någon anledning kände sig påpassad och reagerade därför aggressivt. Det uppstod tumult och handgemäng mellan de två och en annan kund ryckte in för att avbryta bråket och lugna ner känslorna. Denne såg också till att den arga kunden leddes ut från affären. Det dröjde dock bara en timme innan kvinnan var tillbaka, men inte mindre aggressiv den här gången. Då nöjde man sig dock inte med att hjälpa henne ut. I stället tillkallades polis. Expediten fick ta emot diverse okvädingsord och blev dragen i håret av kunden. Dessutom fick hon ett slag över ansiktet. När hon försökte skydda sig höll den ilskna kvinnan tag i håret samtidigt som hon utdelade ytterligare fyra-fem hårda slag i ansiktet. Ett träffade över näsan och överkäken så illa att sex tänder lossnade. Vid förhandlingen i Ystads tingsrätt medgav kvinnan att hon misshandlat expediten, "för att hon var arg på henne", och erkände brott. Nu har hon alltså dömts till skyddstillsyn och ska också underkasta sig psykiatrisk behandling. Till sitt offer ska hon dessutom betala drygt 8000 kronor i skadestånd.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons