Annons

Inget förslag om minkförbud

Det ser inte ut att bli något regeringsförslag om förbud av minkuppfödning före valet. Den omstridda frågan finns inte med på listan över de propositioner som regeringen avser att lägga fram i år.
Simrishamn • Publicerad 18 januari 2002

Något förslag om minkarnas väl och ve finns inte med på jordbruksdepartementets lista över de propositioner regeringen tänker lägga fram för riksdagen under resten av mandatperioden, skriver lantbrukets affärstidning ATL.

Annons

Som YA tidigare nämnt röstade den socialdemokratiska kongressen, med 41 rösters övervikt, för ett förbud av minkuppfödning.

Jordbruksminister Margareta Winberg har som bekant drivit frågan hårt, men fått kraftigt motstånd från den svenska pälsdjursbranschen, bland andra uppfödaren Nils-Arne Persson på Stengårdens minkfarm utanför Simrishamn.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons