Annons

Instruktörskursför seglarskolor

I helgen arrangerade Skånes Seglarförbund första delen av en kurs för blivande instruktörer på seglarskolor. Simrishamns Segelsällskap stod som värd för kursen då en del av deltagarna sov över i klubbhuset.
Simrishamn • Publicerad 20 mars 2002

Kursledare var Hanna Rydlöv, Limhamn, och Robert Winter, Malmö, som på ett mycket förtjänstfullt sätt genomförde kursen. Det var ett digert program med bland annat ledarskapsteori, pedagogiska tips, meteorologi, säkerhet vid seglarskola, material och materialvård. De tjugo deltagarna kom från västra Skåne, och från Simrishamn deltog Erik Blomqvist. Ansvariga från Segelsällskapets sida var nye klubbmästaren Åke Möller och Lars Andersson, som stod för gästernas förplägnad och trivsel. Ledarna och deltagarna var mycket nöjda med kursen och vistelsen i Simrishamn. Malmö Segelsällskap blir värd för kursens andra del, då det blir övningar både på land och till sjöss. Därefter ska deltagarna kunna verka självständigt som ansvariga ledare.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons