Annons

Ivarsson: "Tid är pengar"

Under tisdagen lämnade Staffan Ivarsson en gedigen redovisning av hur han förlorat komptid när han jobbat som kommunrevisor. Och enligt honom är tid likamed pengar.
Simrishamn • Publicerad 25 november 2008
Staffan Ivarsson
Staffan IvarssonFoto: 

Han anser sig ha handlat helt i enlighet med reglementet för förtroendevalda. Här står att förtroendevalda har rätt till ersättning för förlorad arbetsinkomst såvida man rent faktiskt har förlorat arbetsinkomst.

Staffan Ivarsson har tagit timmar från sitt kompsaldo de dagar han arbetat som kommunrevisor och alltså begärt ersättning för.

Annons

- När mitt kompsaldo sjunker är det liktydigt med ett inkomstbortfall eftersom jag lika väl kunde ha begärt ut mina komptimmar i pengar från min arbetsgivare, säger Ivarsson som skaffat fram alla kompsaldon från de fem år granskningen rör.

Ivarssons tolkning av reglerna har han pratat med bland andra personalchef Ulf Zetterström om.

- Han säger att det inte står någonstans att man inte får göra som jag gör.

Ulf Zetterström menar dock att han inte alls har någon överenskommelse med Ivarsson.

- Ivarsson har tagit kontakt med mig för att diskutera sin ersättning och jag har sagt att man måste kunna redovisa en faktisk förlorad arbetsinkomst. Men det är inte jag som tolkar arvodesreglerna. De är kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsens ordförande Christer Akej (m):

- Jag vill inte kommentera Ivarssons förklaring. Kommunstyrelsen ska ta upp det. För alla parter är det viktigt att få det här ur världen.

Revisorerna har även ställt frågor kring kostnaderna för den mobiltelefon Ivarsson använder som kommunrevisor.

- Mobiltelefonen införskaffades efter ett enhälligt beslut i kommunrevisionen för att jag skulle kunna hålla kontakt under mina utlandsvistelser. Jag hade dittills använt mina privata mobiler, men genom att revisionen bekostade en egen telefon till mig skulle jag slippa känna ett ekonomiskt motstånd att hålla kontakten.

- Att i efterhand kritisera mig för att jag använder telefonen vi beslutat köpa är illasinnat. Rent gement.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons