Annons

Jordbruksverket JO-anmäls av Österlenbonde

Bonden och redovisningskonsulten Kjell Magnusson i Sankt Olof JO-anmäler Jordbruksverket för brevslarv.
Simrishamn • Publicerad 28 juni 2006

– Det är en skandal, statliga myndigheter får inte behandla medborgare på det här sättet, dundrar Kjell Magnusson upprört.

Bakgrunden till anmälan är infekterad och långdragen och rör verkets posthantering.

Annons

Den senaste händelsen utspelade sig i januari 2006 då Kjell Magnusson och hans företag Agrikonsult skickade ett besvärsbrev om jordbruksstöd till Jordbruksverket.

I en kontakt med verket några veckor senare fick dock Kjell Magnusson beskedet att inget besvärsbrev hade inkommit, därmed skulle det bli en automatisk avvisning eftersom överklagandetiden var passerad. Kjell Magnusson skickade då kvitto på försändelsen till verket och fick besked omgående att brevet hade registrerats, men försvunnit i den interna posthanteringen.

Men detta är bara den senaste incidenten parterna emellan angående posthantering. År 1997 försvann ett brev innehållande en ansökan om bidragsrätter. Målet drevs först till kammarrätten som ställde sig på verkets sida och fastställde att Kjell Magnusson inte inkommit med någon ansökan och att inga nya ansökningar för året kunde lämnas in.

Kjell Magnusson kontaktade då regeringen och jordbruksdepartementet som i ett unikt beslut gav Kjell Magnusson dispens att inom fyra veckor skicka en ny ansökan.

– Det har varit så många vändor nu att Jordbruksverket allvarligt måste se över sin posthantering. Det får inte fortsätta så här.

Från Jordbruksverkets sida förstår man inte JO-anmälan.

– Vi har inga direkta bekymmer med posthanteringen, ibland försvinner enstaka brev men det är inget unikt för oss utan drabbar alla, framhåller Hans Andersson, chef för stödavdelningen.

Pierre Adolfsson

0414-28996

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons