Annons

Kampen om Östersjön inleds

Den stora havskappseglingen Four Corners Race inleds i helgen, då båtarna samlas på Bornholm. Sedan blir det målgång i Simrishamn den 19 - 20 juli.
Simrishamn • Publicerad 12 juli 2002

- Hittills har vi fått in 38 anmälningar. Det rör sig om över 130 seglare från fem nationer, säger Malin Ullman, EU-koordinator på Carrefour Sydsverige i Ystad. - Det går fortfarande bra att anmäla sig, så vi räknar med drygt 40-talet båtar, vilket kan jämföras med fjolårets 38 båtar, säger Ullman. Four Corners Race. Arkivbild: Håkan Granath" BORDER="0"Four Corners Race. Arkivbild: Håkan Granath Hon menar att seglare i södra Östersjön nu har en bra möjlighet att träffas och utbyta både kunskaper och erfarenheter. Anmälningarna kommer från Sverige, Norge, Danmark, Polen och Tyskland. Båtarna inleder kampen om Östersjön på måndag morgon klockan 8, när starten går från Rönne till Swinoujscie. Efter att ha kämpat mot kastvindar och kallsupar på färden till Polen och Sassnitz på Rügen går båtarna i mål i Simrishamn på fredagskvällen, den 19 juli. Dagen därpå bjuder Fyra Hörn och Simrishamn på aktiviteter för seglarna och allmänheten, från eftermiddagen och fram till natten. Bland annat framträder calypsobandet Lester Jackman & Caribbian Connection. Four Corners Race arrangeras av Ystad Sailors Association och Simrishamns Segelsällskap i samarbete med Simrishamns kommun. Fyra Hörn är ett samarbete mellan fyra regioner i lika många länder. Den danska ön Bornholm och tyska Rügen ingår sedan 1995 tillsammans med Swinoujscieregionen i Polen och sydöstra Skåne.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons