Annons

Kommunen förbereder åtgärder

Kommunledningen i Simrishamn medger att man blivit tagen på sängen av den senaste krisen i den lokala industrin, och försöker nu hitta former för hur man ska hjälpa de som förlorar jobben.
Simrishamn • Publicerad 21 november 2008

– Det är väl ingen som väntat sig den här omfattningen av krisen, säger kommunalråd Christer Akej (m) på fredagen i samma vecka som Plastal varslat 60 personer om uppsägning och Gärsnäs möbler varslat 10 av sina anställda.

– Som tur är har vi inte någon vana av den här situationen. Vi ska nu jobba lugnt och målmedvetet för att försöka komma fram till en bra lösning.

Annons

Christer Akej ställer sig dock något frågande till kritiken att kommunen varit senfärdig i sitt agerande.

– Jag uppfattar det som att vi har haft en bra dialog med Plastal och därför är jag lite förvånad. Sedan är det svårt att veta exakt vad en kommun kan göra i en sådan här situation, men det ska vi ta reda på, säger Christer Akej.

Lars Persson är näringslivsutvecklare på Simrishamns kommun. Han betonar vikten av samordning med Plastal och att det är viktigt att inte stressa iväg i fel riktning.

– Detta är ett långsiktigt arbete och det måste vara ordentligt grundlagt.

Han håller på att ta fram ett åtgärdspaket för kommunen och nämner rådgivning, utbildning och mentorskap från Nyföretagarcentrum i Ystad-Österlen-regionen som ett exempel.

Kommunen kommer inom kort att kalla till ett informationsmöte, men exakt vem som ska bjudas in eller vilken information som ska ges är inte klart.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons