Annons

Kooperativ vill köpa loss skolan

Styrelsen för Nils Holgerssonskolan visar sitt intresse för att hyra eller köpa de lokaler som Benka-dì så småningom ska flytta från.
Simrishamn • Publicerad 3 november 2008

Sedan Nils Holgerssonskolan startade sitt högstadium har detta hyrt in sig på Östra Parks översta våning och vissa lokaler i dess källare. Det är nämligen trångbott vid föreningens F-6 skola och mer utrymme vore önskvärt.

"Skolan har inga planer på att växa mer än till att ha åldershomogena klasser" skriver man i ett brev till kommunstyrelsen:

Annons

"Vi driver en liten skola och det är föräldrakooperativets absoluta mening att skolan ska förbli en liten skola".

Vad kooperativet i dag har ont om plats till är administration och personalutrymmen och det skulle man få betydligt bättre om ifall man finge ta över hela Östra Park.

Om de politiska besluten går i den riktningen att skolan ska lämnas till försäljning vill Nils Holgerssonskolan vara hyresgäster med förtursrätt.

Kooperativet äger den fastighet F-6 skolan finns i.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons