Annons

Kortare öppettid på förvaltningar förändringar strider mot fullmäktigebeslut

Kortare öppettider på förvaltningarna strider mot kommunens policy.
Simrishamn • Publicerad 8 juli 2007

Hur står det egentligen till med tillgängligheten för allmänheten när det bara är besökstid mellan klockan 9 och 12?

Det är en fråga som väckts sedan tiderna begränsats, inte bara som tidigare på stadsarkitektskontoret, numera plan- och byggavdelningen, utan även miljö- och hälsa samt på tekniska kontoret.

Annons

– Det är inte meningen att vi ska begränsa tillgängligheten, egentligen tvärtom. Jag hoppas vi kan ge bättre service med snabbare kontakt med rätt person på förvaltningen.

– Tre timmar räcker som öppettider och därefter är vi nåbara på telefon för bokning av besök, säger Eva-Maria Persson, ny samhällsbyggnadschef, som infört förändringen:

– Vi kör det här på prov under sommaren. Ffullmäktiges policydokument stiftar att expeditionstiderna ska vara minst klockan 9-15, utan lunchstängninget.

– Vi har en policy och den räknar jag med att den följs. Några andra politiska beslut har inte tagits, säger kommunalrådet Christer Akej.

Eva-Maria Persson arbetar för fullt med att få ordning på den nya organisationen. En förändring som väntar, förmodligen under hösten, är att man vill inrätta en gemensam reception.

– Frågan är var den ska placeras. Utredning pågår och i det paketet finns flera frågor som ska lösas.

Jea Jonsson

0414-289 97

jea.jonsson@allehandasyd.seJea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons