Annons

"Kortare sjukskrivningar med nytt avtal"

Ystad-Österlens sjukvårdsdistrikt tecknar avtal med Försäkringsmedicinskt centrum, FMC, i Simrishamn om medicinsk service.
Simrishamn • Publicerad 1 mars 2002

- Det här höjer kvaliteten på vår verksamhet. Det innebär att vi kan erbjuda våra patienter snabbare utredningar, säger en nöjd Svante Larsson, verksamhetschef på FMC. Till FMC kommer patienter för utredning. FMC gör ett utlåtande över hur patienten kan rehabiliteras och på vilket sätt han eller hon kan återvända till arbetslivet. Idag är FMC helt finansierad av Försäkringskassan. - En del patienter som kommer hit har ingen färdig medicinsk utredning. De skulle behöva till exempel röntgen eller få prover tagna. Men detta är ingenting Försäkringskassan vill betala för. Distriktsnämndens beslut betyder att vi nu kan få undersökningarna gjorda på regionens bekostnad, förklarar Svante Larsson. De medicinska undersökningar som hittills har gjorts har FMC själv bekostat. Att regionen nu ställer upp ser Svante Larsson som ett första erkännande. - Vårt mål är ju att få ett vårdavtal med Region Skåne så att alla läkare kan skriva remiss till oss. - Att vi nu fått ett avtal om den medicinska servicen betyder att vi kan anlita specialisterna på sjukhuset här. Det blir därmed snabbare utredningar för patienterna och sjukskrivningstiden kan kortas.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons