Annons

Lantbrukare satsar på en ny golfbana

En niohåls golf-bana i närheten av Gislöv beräknas vara färdig nästa år.
Simrishamn • Publicerad 27 juni 2006
Lantbrukare Jörgen Månsson slog ett slag för golf redan år 2000, då han planerade en driving range(övningsplats) på Gislöv 28. arkivbild: jan-olle persson
Lantbrukare Jörgen Månsson slog ett slag för golf redan år 2000, då han planerade en driving range(övningsplats) på Gislöv 28. arkivbild: jan-olle perssonFoto: 

Lantbrukare Jörgen Månsson på Gislöv 28, mellan Skillinge och Gislöv, har sökt bygglov för en 9-håls golfbana på sin mark.

– Det blir en enkel gräs- och hedbana, säger Jörgen Månsson, som 2001 öppnade en driving range (övnings- och utslagsplats) vid sin gård.

Annons

– Min driving range är välbesökt sommartid och under fina vår- och höstkvällar, säger Månsson.

Hans gård omfattar 50 tunnland växtodling. Avsikten är att merparten av marken ska användas till den nya golfbanan.

Gården är vackert belägen på en höjd, några stenkast väster om kustvägen. Ett par grannar har redan sagt ja till den nya banan.

Golfbanearkitekt Tommy Nordström i Simrishamn har fått i uppdrag att rita banan, som är en investering på cirka en till två miljoner kronor.

– Området består av ganska lätt matjord med vissa inslag av morän. Det behövs ingen omfattande dränering och ingen konstbevattning, förklarar Tommy Nordström.

Enligt honom blir det en enkel naturbana med gans-ka normal banlängd. Korthålen blir cirka 110– 150 meter medan det längsta hålet mäter cirka 500 meter. – Från hela banan ser man havet. Dessutom ligger banan skyddad, och den stör inte landskapsbilden, säger Nordström.

Om bygglov ges i augusti kan spaden sättas i jorden efter skörden.

Det behövs inga schaktningsarbeten, utan Jörgen Månsson ska själv utföra nödvändiga markarbeten.

Om banan kan sås in i höst blir den spelklar i juli nästa år.

– Golfbanan kan bli ett bra komplement till andra banor i trakten, säger Tommy Nordström.

Annons

Pontus Persson

0414-289 95

pontus.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons