Annons

Många ville se hundar springa

Finalen i hundkapplöpningstävlingen CGRC i Tommarp i lördags lockade fler än väntat. Förutom den europiska kapplöpningseliten var många här för första gången.
Simrishamn • Publicerad 23 juni 2014

Luften är klar och lite kall, men det är bra enligt Helen Mårtensson som sitter på en vit plaststol bredvid Christer Mårtensson.

– Det får inte vara för varmt, det här är perfekt hundväder, säger hon.

Annons

Helen och Christer Mårtensson driver en kennel med dvärgpudlar och det är genom hundkretsar som de sitter här i dag.

Ligger som streck

– Vår kompis har en hund som springer i lopp 11, säger Helen Mårtensson.

Loppen avverkas snabbt. Det är både den vanliga tävlingsrasen greyhound och den lite mindre sorten whippet som springer. Det går fort, hundarna ligger som streck längs den ovala banan.

Peggy och Kennet Sundvall är från Göteborg. De har firat midsommar med vänner som bor i trakten och passade på att titta förbi.

– Vi är nya på det här men vi börjar så smått förstå hur det fungerar, säger Peggy Sundvall.

De har spelat på en hanhund i lopp 3, Killishin Jamar. Men Peggy Sundvall är lite besviken,

– Jag tror jag såg fel på tidigare resultat och startordning, så han kanske inte är så bra som jag trodde säger hon.

Tjeckiskt storslam

Så, hur gick det då? Killishin Jamar vann faktiskt sitt lopp. Storfavoriten, hanen Ace of Diamonds från Danmark, vann som väntat sin klass.

Annons

På tiksidan vann Mustang Sally som är från trakten. Men allra flest vinster tog tjeckeniska Ivo Widziolek och Tereza Widziolkovas wippets. De vann tre finaler och satte banrekord på köpet.

Gerty Persson är vice ordförande för Cimbria Hundkapplöpningsklubb, som anordnar tävlingen. Hon är nöjd med dagen, trots att det inte gick så bra för hennes hundar.

– Vi är jätteglada. Vi hade en oväntat stor publik, kanske upp emot 800 besökare och allt gick bra med spel och så, säger hon.

INTERNAL INTERNAL
Liza Jakobsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons