Annons

Manskör ger konsert

Tidigt på 60-talet lämnade Bengt-Göran Åklundh sin födelsestad på Österlen och bosatte sig, efter flera mellanlandningar i södra delen av riket, i Växjö. I dag återkommer han som en i Växjö Manskör-VHK för en konsert i Nicolaikyrkan.
Simrishamn • Publicerad 8 november 2002

-Jag var väl inte precis någon sångfågel som ung men det har bättrat sig påtagligt sedan dess, säger exösterleningen som sjunger stämmorna som förstabas. Sedan många år är det Peter Nilsson som dirigerar kören och vid konserten medverkar tre solister, tenorerna Ulf Boström, Björn Sving och andrebasen Ingvar Björkman som för övrigt också ha rötter på Österlen. Konserten i Nicolaikyrkan ges kl 16 på lördag, på söndag sjunger kören i Ullstorps kyrka, Tomelilla, kl 10. Miniturnén avslutas i Nosaby kyrka i Kristianstad på söndag eftermiddag.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons