Annons

Mer lagligt vid ny laserkontroll – polisen har ögonen på vissa vägsträckor

I förra veckan blev sju bilister av med körkortet. Polisen, som nu har ögonen på vägsträckan, riggade en ny laserkontroll på lördagen. Lagligheten visade sig då vara betydligt bättre.
Hannas • Publicerad 2 september 2019

Sammanlagt 40 bilister bötfälldes och sju av dem körde så fort att de fick körkortet indraget. Vissa bilister körde så snabbt att poliserna var nära att bli påkörda.

Resultatet av förra veckans hastighetskontroll i Hannas gjorde att polisen återvände på lördagen för en ny kontroll.

Annons

– Vi har ögonen på vägsträckor där det visat sig vara problem med lagligheten, säger kommunpolis Birthe Parkhagen.

Dock var det bara en enda bilist som körde för snabbt och fick böter.

– Nu vet jag inte hur länge laserkontrollen pågick. Om patrullen blev skickad på något akut ärende behöver det inte ha varit så länge.

Vägsträckan är en av flera som har hög prioritet för hastighetskontroller. De andra är Sandbyvägen i Borrby, sträckan mellan Sankt Olof och Raskarum, riksväg 9 genom Södra Mellby, riksväg 11 mellan Gärsnäs och Komstad och riksväg 9 vid Ravlunda.

– De prioriterade vägarna är olycksdrabbade, eller har många klagomål från närboende. När polispatruller har tid över stannar de till och gör kontroller på i fösta hand de prioriterade vägarna.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons