Annons

Missnöjet resulterade i kommitté

Det började med slitna tvättstugor, fortsatte med stenbumlingar, värme och skötsel av grönområdena. Kritiken mot Simrishamnsbostäder från Brukets invånare har varit tuff. Nu har hyresgästerna bildat en kommitté och blickar framåt.
Simrishamn • Publicerad 15 november 2002

Det var vid ett möte härom kvällen som förändringen inträffade. Brukets invånare samlades för att möta Simrishamnsbostäders nya vd Roger Bäckström. De kom för att kritisera och möttes av öron som lyssnade. - Han gjorde ett bra intryck, säger Torbjörn Öberg, en av de mer högljudda kritikerna som nu är sammankallande i Brukets nybildade kontaktkommitté. - Bäckström tycks förstå problemen och vill ta tag i dem på ett positivt sätt. Han visar en helt ny attityd mot oss hyresgäster. Jag tror att alla som var på mötet var nöjda efteråt. Kommittén består av två ombud från var och en av de fem gårdarna på Bruksområdet. Tanken är att de ska träffas regelbundet med ambitionen att göra Bruket till ett attraktivt område. - Vi ska ta fram konkreta förslag på hur vi vill ha det. Till exempel vill vi ha bort stenarna, men ska också fundera på vad vi vill ha istället, säger Torbjörn Öberg. Vad gäller tvättstugorna fick vi besked om att de byggs i början av året. - Vi kommer också att arbeta med integrationsfrågor eftersom det är en stor andel av bostadsområdets invånare som är invandrare. Även Roger Bäckström är nöjd med hur det blivit. - Jag fick en chans att presentera mig själv och berätta hur jag vill arbeta. Och hyresgästerna valde att bilda en kommitté som ska fungera som en kanal mellan Simrishamnsbostäder och hyresgästerna. Det är väldigt positivt. Vi kommer i möjligaste mån att försöka ställa upp på de boendes önskemål.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons