Annons

Navigerar vid skrivbordet

Två GPS-navigatorer står på spel i årets tävling i skrivbordsnavigation. Men dessa och andra priser räckte inte för att locka medlemmarna i Simrishamns Segelsällskap till klubbhuset i torsdags kväll.
Simrishamn • Publicerad 14 januari 2002

- Herman Lindqvists historieprogram på TV lockar nog mer, funderar Lars Dahl, utbildningsansvarig i en klubb med drygt 500 medlemmar.

Annons

- Men det ges en chans till, säger han och flaggar för nästa cirkelträff den 17 januari.

Svenska Båtunionen (SBU) ordnar navigationstävlingen, som är i form av en helgsegling i skärgården. I år har det lagts in uppgifter om radarobservationer, som kan lösas utan att det krävs radarerfarenhet.

Lars Dahl och materialförvaltaren Christer Andersson lägger sina pannor i djupa veck över SBU:s tävlingssjökort. De följer en motorseglares färd genom Stockholms skärgård, i trakten av Sandhamn.

- I fjor deltog ett tiotal Simrishamnsseglare i tävlingen, berättar Christer Andersson, som är något förvånad över det bristande intresset för navigation.

Han är dock medveten om att elva medlemmar blev godkända skärgårdsskeppare i höstas och att Jan Hällje fortsätter med en kurs för kustskeppare.

Kursen, som arrangeras av Vuxenskolan, startar den 21 januari och avslutas efter påskhelgen.

Cirkelträffar blir det varannan torsdag i klubbhuset, då bland annat frågor om båtvård, säkerhet och miljö står på programmet.

- Dessa träffar är öppna både för medlemmarna och andra intresserade, påpekar Lars Dahl.

En jolleträff ordnas på Skansen den 26 januari, då juniorerna ska reparera och underhålla klubbens optimist- och E-jollar samt 606:or.

- Eftersom vi har tretton jollar och två motorbåtar måste vi vara Simrishamns största rederi, skämtar Christer Andersson och tillägger:

Annons

- Under de närmaste åren ska vi köpa nyare och mer tävlingsanpassade jollar.

Det känns som om Simrishamns Segelsällskap har vind i seglen, trots att det är några månader till första sjösättningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons