Annons

Nils Holgersson firade i parken

En långbent clown, en grön akrobat, en eldslukande figur och 193 barn med föräldrar och anhöriga. Brunns­parken var scenen när Nils Holgerssonskolan firade 15-årsjubileum i går.
Simrishamn • Publicerad 1 september 2011
Skolan firade i parken.
Skolan firade i parken.Foto: 

Firandet inleddes med lunch med dessert på Strandpaviljongen där Nils Holgersson skolan äter sin skolmat. Härifrån vandrade barnen till Brunnsparken där Zoot Sudden Company, eller Det plötsliga kompaniet, tog emot. Ett gäng artister under ledning av Silvia Carlsdotter som verkligen förmådde att roa den unga publiken.

När Silvia Carlsdotter själv smorde kaviar på tandborsten och borstade bissingarna kiknade barnen av skratt och när hon sprutade eld över publiken lös ögonen på de minsta.

Annons

Speciella ballonger

Firandet fortsatte med fika i gröngräset där eleverna också släppte iväg alldeles speciella ballonger.

- Barnen har skrivit brev och stoppat i ballongerna som är fyllda med helium. Det sägs att heliumet håller i tre dygn så har vi tur kan ballongerna nå långt. Vi hoppas att någon hittar dem och skriver brev till oss, berättar Linda Persson som är förälder på skolan och med i den festkommitté som arrangerat firandet.

Föräldrar festfixare

Att föräldrarna är festfixare uppskattas inte minst av rektor Kerstin Winbladh Westlund:

- Det är härligt att föräldrarna engagerar sig så här. Och jag tycker absolut att man ska passa på att ha fest när man har någonting att fira. När vi fyllde tio hade vi mer storstilat firande, men i år blir det lite lagom.

Nästa fest blir lagom till 20-årsdagen.

- Men då har jag inga barn kvar på skolan. Känns jättekonstigt, säger Linda Persson.

Maria Sällberg
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons