Annons

Norrmans in i Häggs Livs

Norrmans Conditori flyttar in i Häggs gamla lanthandel. Flytten är knappast långväga, men betyder mycket för familjeföretaget som länge varit trångbott.
Simrishamn • Publicerad 14 november 2002

När Häggs lanthandel flyttade in i Anders gamla lokaler dog Gärsnäs torg. Till nyår flyttar komvux in i gamla kommunalhuset och till våren blir det åter liv lanthandeln mitt emot. - Det var när ungarna bestämde sig för att fortsätta driva bageriet, den dagen jag slutar, som vi gjorde slag i saken, berättar Folke Norrman. Familjeföretaget köper hela fastigheten och bygger om lokalerna till bageri med servering. - Vi har det för trångt idag. Vi skulle ha köpt en brödlinje, men har inte plats. Det är också problem med arbetsytor när vi får många beställningar på samma gång. - Dessutom är det svårt när vi får leveranser av råvaror som ska bäras ner till bageriet i källaren. Yrkesinspektionen har haft synpunkter, berättar Folke Norrman. Idag hushåller Norrmans på 200 kvadrat. I den gamla lanthandeln kan de breda ut sig på 600 kvadratmeter. Och nysatsningar planeras. - Men vad det är avslöjar jag inte ännu, säger Folke Norrman. Men det lär bli fråga om nyanställningar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons