Annons

Ny miniracingbana i Gärsnäs

Med hög fart kör de tre monstertruckarna in i varandra. En voltar och landar upp och ner, en tappar ett hjul. Det är dramatik på högsta nivå på Gärsnäs nya racingbana för radiostyrda bilar.
Simrishamn • Publicerad 7 juli 2002

Under två månaders tid har ett gäng entusiaster slitit på helger och lediga stunder för att färdigställa banan, som ligger just intill Gärsnäs idrottsplats. I går kunde den äntligen invigas på riktigt. Det skedde genom att man höll serietävling mot Sjöbo, Tomelilla och Lunnarp. Förarna står på en rödmålad träplattform från vilken de har god utsikt över hela bansträckningen. De som inte kör för tillfället får vara bilvändare - det händer ofta att bilarna hamnar på rygg och behöver en hjälpande hand för att fortsätta tävlingen. Första heatet domineras av Christoffer Andersson från Sjöbo. Hans blåröda racer avverkar de tio varven i rasande fart och går i mål med god marginal till tvåan. Vinnaren har både ris och ros att ge den nya banan: - Den är mycket fin och välskött, säger Christoffer Andersson, men kanske lite för smal. Helst ska en bana vara ungefär tre meter bred. Runt omkring honom pågår en febril aktivitet - mellan varje heat gäller det att plocka i sär, reparera och trimma bilarna så att de fungerar som de ska när det gäller. Det skruvas och meckas på hopfällbara trädgårdsbord och i bakluckor, för här saknas ännu något som de andra banorna i trakten är begåvade med: fasta mekanikerbord. Men sådant kommer säkert med tiden, och Lill-Beth Nordahl - vars nioåriga barnbarn Robin är ett riktigt miniracing-proffs - sammanfattar förmodligen de flestas känslor i dag: - Det är otroligt bra att vi har fått en bana här i Gärsnäs. Nu slipper vi åka till Lunnarp och Tomelilla för att träna!

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons