Annons

Ny oro i hamnen - fogden sparkad i Simrishamn

Hamnfogde Jan Ljunggren och en halvtidsanställd hamnarbetare i småbåtshamnen har sagts upp av kommunen. Deras anställningar upphör den 20 februari nästa år.
Simrishamn • Publicerad 22 november 2006
Hamnfogde Jan Ljunggren vill inte kommentera att han blivit uppsagd av kommunen, som anställde honom 1998 för att driva ett projekt för trollingfiske. I tre år var han anställd av Marina Partner. Sedan februari i år är han åter kommunanställd. arkivbild: jan-olle Persson
Hamnfogde Jan Ljunggren vill inte kommentera att han blivit uppsagd av kommunen, som anställde honom 1998 för att driva ett projekt för trollingfiske. I tre år var han anställd av Marina Partner. Sedan februari i år är han åter kommunanställd. arkivbild: jan-olle PerssonFoto: 

Reaktionen kom direkt från de danska och svenska trollingfiskare som gärna söker sig till Simrishamn.

Johan Abelsson på Wildwater fishing AB i Åkersberga ser med stor oro på vad som ska ske med den viktiga service som Jan Ljunggren utfört. Wildwater fishing satsade i fjor över 200000 kronor i marknadsföring på mässor och annonser och lockade cirka 1500 personer till Simrishamn för att fiska lax.

Annons

"Personligen tycker jag att det är ett stort misstag att säga upp Jan Ljunggren", skriver Abelsson till kommunledningen.

Flera danska trollingfiskare framhåller i brev till kommunen att de uppskattar hamnfogdens gästfrihet och service. Två danskar har till och med sagt upp sina båtplatser i protest. Sven Johansson på Skillinge Marin AB gav på tisdagen klart besked till tekniske chefen och hamnchefen att företaget inte vill arrendera småbåtshamnen.

– Det har kommit påtryckningar från sjukvårdspartiet att Ljunggren inte skulle få anställas av oss om vi tog över arrendet, säger Sven Johansson och tillägger:

– Jag känner att vi inte längre har politikernas förtroende.

Sjukvårdspartisten Egon Carlsson hävdar dock att partiet inte har ställt något sådant krav.

– Vi har sju hamnar i kommunen och vi vill att skötseln ska ske i kommunal regi, säger Egon Carlsson till YA.

Pontus Persson

0414-289 95

pontus.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons