Annons

Nytt kommunvapen kan kosta 120 000 kronor

Simrishamns nya kommunvapen och grafiska profil kan komma att kosta 120 000 kronor.
Simrishamn • Publicerad 24 januari 2006
Dyrt vapen.Foto: 

– Det finns kommuner som lägger ner miljoner på det här arbetet. Vi har bara satt ett tak på kostnaderna. Det är inte alls säkert att vi kommer upp i 120 000 kronor, förklarar informatör Marie Carlberg.

Det nya vapnet med den gamla profilen försedd med orden Simrishamn och Österlen i en ring runt har designats av Aktiv kommunikation, en firma i Malmö. Notan för det nya vapnet hamnade på strax under 30 000 kronor.

Annons

– Det är inklusive alla besök som företagets representanter gjort i kommunen, säger Marie Carlberg. Nu ska en ny grafisk profil tas fram. I denna beskrivs bland annat hur kommunvapnet ska användas.

– En grafisk profil beskriver hur kommunen vill uppfattas.

Profilen, eller bruksanvisningen, får kosta max tre basbelopp, det vill säga under den gräns vid vilken det krävs offentlig upphandling.

– Om man gjorde en upphandling skulle vi säkert få in 300 anbud. Och det är en tidskrävande process att utvärdera, säger Carlberg.

Hon är övertygad om att kommunen sparar pengar på sin grafiska profil.

– Idag tar alla förvaltningar fram egna trycksaker. Om det finns mallar behöver man inte lägga tid på det. Och kommunen får en mer enhetlig bild.

Emma Lawesson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons