Annons

Nytt överklagande om bilarna i Kyhl

De enligt byggnadsnämnden olagligt uppställda bilarna på parkeringen vid Kyhls restaurang ser ut att bli en segdragen historia. I oktober fastslog länsstyrelsen, nämndens beslut om att bilarna skulle flyttas inom 30 dagar efter delgivning av beslutet.
Simrishamn • Publicerad 7 februari 2003

Först i i mitten av januari kom delgivningen fram och nu har fastighetsägaren överklagat igen. Till länsrätten. Av allt att döma tänker Carl-Gustaf Bothén, som genom bolaget KB Silverpenningen äger före detta Kyhls Restaurang, driva ärendet så långt det går. Redan för cirka ett år sedan vände sig närboende och klagade på det man upplevde snarast som en bilskrot. Det första föreläggandet klubbades i byggnadsnämnden i juni i fjor men förhoppningen om att bilarna skulle vara borta inom de stadgade 45 dagarna grusades raskt. Frågan är om de flyttas innan det är dags för en ny badsäsong. Innan länsstyrelsen fattade sitt beslut besökte man platsen och konstaterade att där fanns ett 50-tal bilar uppställda. Efter den synen fann länsstyrelsen att byggnadsnämndens beslut hade fog för sig och några dagar senare skickades beslutet för delgivning till Carl-Gustaf Bothén som är bosatt i Göteborg. Det tog tre månader innan han löste ut delgivningen. Nämnden anser att all uppställning av bilar på platsen står i strid mot detaljplanen. Om det handlar om ett upplag, varifrån bilar säljs, krävs det dessutom bygglov och något sådant har varken medgetts eller sökts.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons