Annons

Ofelbart diskussionsläge

Simrishamn • Publicerad 19 juni 2006
YA:s valkompass hittar du på www.ystadsallehanda.se. Gå in på Val 2006.
YA:s valkompass hittar du på www.ystadsallehanda.se. Gå in på Val 2006.Foto: 

Att testa sig på YA:s Valkompass leder ofelbart till diskussion om många politiska frågor. De som gästade Simrishamns redaktion för att testa sin politiska ställning gjorde det inte utan kommentarer.

- Men jag vet ju ingenting om politik! var en omedelbar reaktion från de flesta så fort deltagandet med Valkompassen kom på tal.

Annons

När de väl tagit ställning till de 25 påståendena var det annat ljud i skällan:

- Det här var ju jätteintressant, tycktes det. Först ut i heta stolen var Seyhan Tügel som ganska naturligt fastnade på påståendet "Invandrare är systematiskt diskriminerade i Sverige och denna vardagsrasism måste motarbetas kraftfullt":

- Det är jätteviktigt att vi ställer krav och informerar dem som flyttar till Sverige, men sedan blir det ändå lite konstigt. Hur väl man än anppssar sig så duger man ändå aldrig riktigt för svenskarna.

Ebba Andersson, i många år Simrishamns egen "Fru Lutherhjälpen", gick in med liv och lust för uppgiften och ägnade sig åt "å ena sidan, men å andra sidan" men blev lite förvånad över resultatet:

- Det är ju alltid roligt att få veta vem man är!

Göran Nydahl, högste chef för kommunens förskolor och skolor, visade sig vara stark anhängare av, och sitta inne med stora detaljkunskaper om kärnkraften, men ängslades något inför uppgiften:

- I mitt jobb får man ju inte marknadsföra någon politisk uppfattning.

Fjärde "man till rakning" var frisörskan Gunilla Ehrnborn, känd för de flesta som entusiastisk körledare. Hon hade livliga kommentarer till i stort sett alla påståenden som dök upp på skärmen:

- Jag måste förklara mig! Allting inte är svart eller vitt.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons