Annons

Ökad konkurrens om fastighetsköpare

Konkurrensen om villa- och fastighetsköparna på Österlen ökar nu. Marknaden anses lukrativ. Något som lett till att ytterligare en mäklar slår upp portarna i Simrishamn.
Simrishamn • Publicerad 15 mars 2002

I 15 år har de arbetat tillsammans som anställda hos Mäklarna Ekström & Co. I går invigde Kristina Bertilsson och Karin Svensson ett alldeles eget företag - Mäklarhuset Österlen. - Det var dags att bryta upp. Vi vill må bra, säger Kristina Bertilsson. - Vi vill ha ett litet kontor med en inte allt för stor stock. Så att man ägna varje kund lite mer tid, fyller Karin Svensson i. Sitt lilla kontor har de fått mitt emot Sankt Nicolai kyrka. Strömmen av lyckönskare var strid i går. En liten kundkrets har de också hunnit bygga upp. Närmare bestämt har Mäklarhuset 17 hus till salu. En siffra som kan jämföras med Ekströms som i går hade cirka 80 fastigheter. Mäklarhuset är en rikstäckande kedja med 150 fristående kontor. Närmaste kontor finns i Sjöbo. Mäklarna Svensson och Bertilssons satsning har lett till en rockad i stans övriga mäklarflora. Hos Tor Ekström ersätts de båda av färska mäklaren Caroline Karlsson och ringräven Anita Lindqvist. Med 16 år i branschen har Anita hunnit jobba för Sparbankens Fastighetsbyrå, Svensk Fastighetsförmedling och senast Länshem. Två forna konkurrenter slår alltså sina påsar ihop. - När jag blev erbjuden jobbet kunde jag bara inte säga nej, säger Anita Lindqvist. Visst har vi konkurrerat tidigare, men det vad då det. Det här känns jätteroligt. Med nya Mäklarhuset finns nu sex mäklarfirmor i Simrishamn. Därtill kommer Mats Uppviks Kiviks Fastighetsförmedling. Finns det verkligen utrymme för ett till? - Ja, svarar Kristina Bertilsson säkert. Hur ser framtiden för Österlen ut då? - Marknaden viker inte, tror Karin Svensson. För något år sedan var det mest stockholmare som letade hus, men nu har även göteborgarna hittat Österlen. Även om många hus blir sommarstugor tror jag inte att Österlen kommer att bli lika exploaterat som till exempel Båstad. Österlen är trots allt en avkrok. Alla har inte sina vägar förbi här. Text: Emma Lawesson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons