Annons

Oklart om turismen

Frågan om hur kommunens politiska organisation ska se ut efter nyår blev inte avgjord vid måndagens fullmäktigesammanträde.
Simrishamn • Publicerad 27 november 2002

Efter votering återremitterades ärendet till kommunstyrelsen för ytterligare utredning. Ska turismen ha ett eget utskott, en egen nämnd eller ska turistfrågor behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott? Det var alternativen som debatterades. Socialdemokraterna ville ha en analys av konsekvenserna av att turismen ligger i arbetsutskottet alternativt i en egen nämnd och fick igenom kravet efter votering. Visserligen blev det flest röster, 28, för den borgerliga majoritetens förslag; att lägga dem i kommunstyrelsens arbetsutskott, men eftersom fler än en tredjedel, 20 ledamöter, röstade för återremiss blev det också beslutet.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons