Annons

Oljeutsläpp i Skillinge fiskehamn

Ett mindre oljeutsläpp upptäcktes på onsdagen i den inre delen av Skillinge fiskehamn. De var några fiskare som slog larm på morgonen då de upptäckte ett oljeskimmer på vattenytan.
Simrishamn • Publicerad 28 juni 2006

Polisen misstänker att ett miljöbrott ligger bakom utsläppet av spilloljan. En båt sågs i närheten på morgonen, men då Räddningstjänsten kom till platsen hade den försvunnit.

Räddningstjänsten la ut oljelänsar som oljan fastnade i. Kustbevakningen kallades också till platsen och tog prover på oljan samt på den båt som man misstänker att oljan kom från. På eftermiddagen fanns båten åter i hamnen och nu ska prover på den misstänkte båtens olja jämföras med den utsläppta oljan.

Annons

– Vi misstänker att oljan kommer från någon båt som låg eller hade legat i hamnen eftersom oljan inte drivit in från havet, säger hamnchef Jan Lundmark.

– Det handlar om någon liter olja. Allt från en halv liter till tio liter, säger Janeric Andersson, insatsledare vid Räddningstjänsten i sydöstra Skåne.

Anna-Karin Johansson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons