Annons

Om kvinnomisshandel på Friaborg

Fyra kvinnors berättelser om misshandel ligger till grund för pjäsen Våga Se och den har blivit mycket uppmärksammad även utanför Österlens gränser.
Simrishamn • Publicerad 10 mars 2004

På internationella Kvinnodagen sågs den till exempel av cirka 1000 personer i Nyköping. I dag spelas den för Friaborgsskolans omvårdnadsprograms elever. -Det känns förtvivlat att Kvinnojouren på Österlen har lagts ner men vi vill fortsätta att peka på problemet med kvinnomisshandel. Att det är möjligt att agera fick vi bevis på vid vårt gästspel i Nyköpings kommun där man verkligen valt att satsa. Här finns inte bara kvinnojour, här finns också hjälp och stöd att få för de män som misshandlar. Det säger Katarina Johansson som spelar en av kvinnorna och som alltså står på scenen i Friaborgsskolans aula i dag. Det gör hon tillsammans med ytterligare två amatörskådespelare; Anette Åberg och Ulrika Häggel. Den fjärde rollen spelas av Anna Kesar från Scen Österlen vars regissör Dag Norgård tog initiativ till och ursprungligen satte upp föreställningen.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons