Annons

Öppet hus på Arkivens Dag

Visste ni hur många intressanta uppgifter som döljer sig i olika arkiv i kommunen? Ett tillfälle att få insyn i denna källa ges i morgon lördag då sju arkiv håller öppna med anledning av den riksomfattande Arkivens Dag.
Simrishamn • Publicerad 8 november 2002

Förra gången det begav sig, i fjol, var intresset stort och därför deltar Simrishamn även i år. Samordningsansvarig är Peter Burman på Österlens museum. I Österlens museums nya entré ska en del av det arkiv som finns bevarat från Ehrnbergs Läder visas. På biblioteket visas olika specialsamlingar, lokala arkiv och Österlens släkt- och folklivsforskarförening finns på plats. Dessa har lovat att ta fram material på temat "Skandaler i arkiven". Gislövs Smidesmuseum visar gamla protokollsböcker, Stiftelsen Hoppet i Brantevik har arkiv kopplade till fiske och sjöfart och på Sjöfartsmuseet i Skillinge finns bland annat äldre foton. I Skillinge kapellgård visas utställningen "Skillinge i våra hjärtan" som till stor del bygger på Curt Anderssons bildarkiv. Alla hittills nämnda håller öppet kl 11-15. Museum och Arkiv på Piratenskolan i Kivik avviker i det fallet med öppet kl 14-17.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons