Annons

Österlen spelade huvudroll i riksdagen

Österlen som ett gott exempel på hur man på ett framgångsrikt kan marknadsföra turism spelade under en stund en huvudroll i riksdagen i veckan.
Simrishamn • Publicerad 18 mars 2004

Det inträffade i samband med att bygdens egen riksdagsman Göran Persson agerade i en debatt om landets turistpolitik. - För många utländska turister är destinationen Österlen snarare än Sverige som lockat dem och den profilering och marknadsföring som vi har lyckats med är något som även andra regioner kan ta efter. Som avslutning på sitt inlägg passade han på att lämna över Simrishamns och Tomelillas prisbelönade turistbroschyr till talmannen Björn von Sydow som blev förtjust. Kanske gör han som finansminister Bo Ringholm gjorde i fjol; tar cykelsemester på Österlen? - När jag träffade honom dagen efter visade det sig i alla fall att även hustrun delade förtjusningen, säger Persson som också motionerat om turismen och dess marknadsföring, en av de frågor som ligger inom hans ansvarsområde. -Det är dags att vi ordentligt börjar marknadsföra oss som turistland på ett nytt och mer effektivt sätt. Olika delar av landet har olika fördelar som måste kommuniceras specifikt i stället för att vi enbart marknadsför Sverige som en helhet. Det rör på sig, kan Göran Persson konstatera: Det är glädjande att se. Jag har drivit frågan om en bättre samordning mellan olika aktörer tidigare.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons