Annons

Österlens museum har räddats

Den 1 april tar kommunen över driften av Österlens museum i Simrishamn och ansvaret för de anställda. Det beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott i går, efter ett möte med hembygdsföreningens konkursförvaltare, Lennart Atteryd.
Simrishamn • Publicerad 3 mars 2004

- Detta känns bra. Nu har vi fått den första byggklotsen på plats, säger kommunalrådet Christer Akej (m), som betonar att frågan ska klubbas av fullmäktige. Beslutet innebär att ansvaret för museiverksamheten flyttas från hembygdsföreningen till kultur- och fritidsförvaltningen. Vid ett extramöte den 19 mars ska arbetsutskottet diskutera lokalfrågan med kultur- och fritidsnämndens presidium och hembygdsföreningen. - Antingen köper vi Hafreborg av förvaltaren, och blir kvar där, eller flyttar vi museet till Tegelmagasinet i hamnen, säger Akej. I årets budget har kommunen 600 000 kronor för att täcka drifts- och personalkostnader i nio månader. Konkursförvaltarens ansvar för de anställda upphör nämligen den 31 mars. Därefter ska kommunen avlöna museichefen, museiteknikern och arkivarbetaren.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons