Annons

Per Frostensson trolig kyrkoherde

Det blir med all sannolikhet komminister Per Frostensson som blir kyrkoherde i Kiviks församling efter Cerny Eriksson. Till komministertjänsten vinns två sökande.
Simrishamn • Publicerad 9 november 2008
Per Frostensson.
Per Frostensson.Foto: 

- Även om jag är den ende sökande och har blivit godkänd av Domkapitlet så vill jag inte utropa mig som någon ny kyrkoherde än.

- Först ska församlingen lämna sitt yttrande.

Annons

Säger Per Frostensson som bör kunna känna sig ganska säker på att få tjäns-ten. Detta eftersom församlingen valt att inte ens utannonsera tjänsten med, som det heter, "aktuell sökprofil". Frostensson är ju känd i församlingen sedan länge, som komminister.

Cerny Eriksson har sagt upp sig och slutar formellt på tjänsten vid årsskiftet. Tills dess är Per Frostensson tillförordnad kyrkoherde. Samtidigt ska en ny komminister tillsättas och Domkapitlet har förordat två sökande; Laurel Lofsvold och Maria Stenfeldt. Den förstnämnda är för närvarande präst i USA men startade sitt arbete som präst i Löderup. Hon bedöms vara den mest kvalificerade.

Eftersom tjänsten innefattar barn- och ungdoms samt vuxenpedagogik nämner Domkapitlet även Maria Stenfeldt som lämplig kandidat. Hon är för närvarande präst i Stiby och Hammenhög.

Inom två veckor bör tjänsterna ha tillsats.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons