Annons

Personbil träffades av lastbilsdäck

(Uppdaterad 14.41) En trafikolycka inträffade i Hannas i torsdagskväll. Mellan en personbil och ett lastbilshjul. I personbilen färdades fyra personer som fick lättare skador.
Simrishamn • Publicerad 26 juli 2002

Det var klockan 20.30 på torsdagskvällen som den synnerligen ovanliga kollisionen inträffade. Personbilen hade precis passerat Hannas på sin väg mot Ystad när de fick möte av en stor lastbil med släp. Precis innan de båda fordonen skulle passera varandra såg de fyra passagerarna i personbilen att två av lastbilens dubbelmonterade hjul lossnade. Det ena hjulet studsade förbi personbilen och för att undvika det andra styrde personbilens förare så långt ut till höger han kunde. Men han lyckades inte. Hjulet for rakt in i personbilens front. Orsaken till att hjulen lossnade från sina fästen på lastbilen är ännu inte känd. Enligt uppgift från polisen i Ystad var lastbilen besiktigad och uppvisade inga synliga tekniska brister. Personbilen fick bogseras från platsen. De fyra personerna i personbilen klarade sig undan med lättare skador i nacke och rygg.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons