Annons

Polisman åtalas för vårdslöshet

En polisman i 35-årsåldern har åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik.
Simrishamn • Publicerad 6 juli 2007

Först körde polismannen om en lastbil med släp trots att sikten inte var fri. Plötsligt dök en mötande bil upp och polisen tvingas väja och köra av vägen för att undvika en frontalkrock. Nu åtalas han för vårdslöshet i trafik.

Det var i mars i år i samband med en utbildning för utryckningsförare som det höll på att gå riktigt galet för flera bilister. Polismannen var inne på den sista utbildningsdagen och man tränade samtliga moment som ingått. På plats fanns instruktörer för att leda övningarna. En av instruktörerna fanns i en polisbil medan den andra kördes utan instruktör. En annan polis var dock passagerare.

Annons

Att något inträffat vid övningen på väg 9 vid Stenshuvud visade sig när polismannen och de andra förarna samlades till lunch. Då upptäcktes tydliga skador på fronten av bilen.

Trots tidigare tydliga instruktioner om att man ska stanna kvar på en olycksplats lämnade polisen platsen.

Dess bättre blev ingen människa skadad.

Åklagare Jörgen Lindberg har nu väckt åtal vid Ystads tingsrätt där polismannen får stå till svars för att ha brustit i omsorg och varsamhet när han påbörjat omkörning av lastbilen trots brist på sikt.

Polisen förnekar dock brott och som bevisning vill åklagaren kalla den polis som var passagerare i övningsbilen.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons