Annons

Politiker positiva till "Närtidning"

Först hindret för att skapa en närtidning av och för ungdomar i Simrishamn är nu undanröjt. Det är barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott som ställt sig positiva till förslaget.
Simrishamn • Publicerad 5 mars 2002

Det är ungdomarna på Korsavad och Joneberg som inom en snar framtid kan få möjlighet att göra en "Närtidning" för kommunens skolelever! Förslaget har kommit via en motion från sjukvårdspartiet och nu har politikerna i buns arbetsutskott yttrat sig i saken. Det finns möjlighet att tillgodose ungdomarnas önskemål. En sådan är att ungdomshuset Bénka-dí fungerar som mötesplats eftersom här finns en mindre datorpark. Dessutom föreslås att föreståndaren Seth Selleck, med sina kunskaper i både journalistik och tidningsutgivning, skulle kunna fungera som stöd och handledare för ungdomarna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons