Annons

Revyn som ger liv åt byn

Sparbanken Syd, Kalles Livs och järnvägsstationen har bommat igen, men de aktiva revymakarna i Tommarp håller igång - och lockar folk från hela Skåne till byns välskötta bygdegård.
Simrishamn • Publicerad 5 mars 2004
Cattis Feuer, Jessica Malmkvist, Lotta Thorell och Sussi Cederstrand. Bild: Bass Nilsson
Cattis Feuer, Jessica Malmkvist, Lotta Thorell och Sussi Cederstrand. Bild: Bass NilssonFoto: 

Cattis Feuer, Jessica Malmkvist, Lotta Thorell och Sussi Cederstrand. Bilder: Bass Nilsson På lördag, den 6 mars, är det premiär för "Vårt sparadis", där malmöbon Lotta Thorell är gästartist och Johan Schildt står för regin. Efter 50-årsjubileet i fjor finns det högt ställda förväntningar på revymakarna, som spelar till och med den 26 mars. Gästartisten Lotta Thorell spelar en äldre dam i sketchen En fundering. Arbetssökande Jessica Malmkvist blir hårt attackerad av "arbetsförmedlaren" Lotta Thorell. - Vi kör nio föreställningar i år, och hittills har biljettförsäljningen gått bra, säger Lars Persson, som är producent eller spindeln i nätet. - Det är jättekul att vara med i gänget, eftersom jag aldrig har jobbat öster om landsvägen, säger Lotta Thorell, som iförd piratmundering ska repetera Skandalia; andra aktens paradnummer. Den munviga dansaren och sångaren Lotta Thorell tillhörde det välkända Helt Apropå-gänget, som åren 1986-93 gjorde många härliga TV-program och krogshower. Då framträdde hon tillsammans med Stellan Sundahl, Kryddan Petersson och Fritte Friberg. - Sedan dess har jag fått barn. För övrigt har jag spelat i musikaler, komedier och farser på Nöjesteatern, Slagthuset och Palladium, berättar Lotta, som i fjor somras deltog i Pildammsteatern i Malmö. Revymakarna i Tommarp miste i fjor en god kraft då nestorn Freddy Jönsson från Helsingborg gick bort. Hans tomrum har fyllts av rutinerade stockholmaren Johan Schildt, som spelat allt från Shakespeare till revy. Fyra publikdragande sommarrevyer på Gislövs Stjärna har lockat honom till Österlen, där Brantevik tillhör hans favoritplatser. Just nu skriver Johan Schildt ett folklustspel tillsammans med vapendragaren Adde Malmberg, med bopålar i Bästekille. - Jag ska lära dom att stå och gå och framföra sina texter rätt, säger Johan Schildt, som under repetitionerna i bygdegården håller tät ögonkontakt med kapellmästaren Nadja Eriksson i revyorkestern. När orkestern spelar Anitras dans ur Peer Gyntsviten av Edvard Grieg passar den utmärkt till sketchen Ett system-tips. I sketchen Barn av idag blir veteranen Hans Månsson illa behandlad av Lars Persson, vars mor, Malin Andersson, är försjunken i annat än barnuppfostran. Veteranerna Lennart Lundin och Hans Månsson medverkar i Berättarkonst. Andra aktens paradnummer, Skandalia, blottar naturligtvis direktörernas girighet under det gångna året, då näringslivets toppar fått ordentligt på pälsen. Det är en lagom mix av sång, dans och sketcher som i många år gjort Tommarpsreyn till en östskånsk nöjesattraktion.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons