GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Schyman (FI) vill införa rätt till heltidsarbete

Alla kommunanställda i Simrishamn bör erbjudas heltidssysselsättning.
Simrishamn • Publicerad 24 mars 2011
Gudrun Schyman (FI).
Gudrun Schyman (FI).
Foto: 

Det anser kommunstyrelseledamoten Gudrun Schyman (FI) som i en ny motion till kommunfullmäktige föreslår att en heltidsgaranti, med möjlighet till deltidsarbete, införs.

Rätten till heltid är ett viktigt steg på vägen till jämställdhet och gynnar dessutom tillväxten, poängterar Schyman, som också påpekar att kommunen som arbetsgivare har ett ansvar att ligga i framkant och erbjuda bra villkor och arbetsmiljö för de anställda.

– Ska vi få människor att vilja flytta hit, måste vi kunna erbjuda fasta anställningar och löner att leva på, oavsett kön.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.