Annons

Seth Selleck tillbaka som utbildare

Ungdomssamordnare Seth Selleck är återigen välkommen att utbilda ungdomar i demokrati ute på kommunens skolor.
Simrishamn • Publicerad 28 november 2008

Ungdomssamordnare Seth Selleck är återigen välkommen att utbilda ungdomar i demokrati ute på kommunens skolor.

Han ingår numera som sekreterare i en samarbetsgrupp som just enats om att satsa på elevdemokrati.

Annons

– Vi har tagit tag i den konflikt som fanns så numera är rektorerna välkomna att bjuda in mig igen. Nästa läsår kom vi igång.

Selleck blev portad från skolorna förra läsåret av barn- och utbildningschefen Göran Nydahl och anklagades för att mer eller mindre ha begått tjänstefel när han tog initiativ till demokratiutbildningen. Utbildning skulle skötas av de ordinarie lärarna på skolan. Uppdraget hade han fått av kultur- och fritidsnämnden vilken Benká-dí sorterar under.

Sedan dess har politikerna i barn- och utbildningsnämnden enats om att det behövs mera öppenhet och bättre elevinflytande. Flera beslut i den riktningen har tagits på senare tid.

– Den här samarbetsgruppen arbetar i en mycket positiv anda. Nästa läsår startar med en temadag för lärare som har hand om klassråden.

– Detta för att inspirera till hur man kan jobba konkret med elevdemokrati, säger Selleck.

Det ska också anordnas en gemensam utbildningsdag för elevrådens representanter.

Samarbetsgruppen träffas en gång i månaden nu under hösten. Ett mål är att skapa en gemensam plan för hur man tillsammans kan jobba med elevinflytande.

Aktuellt just nu är frågan om flyttning av Benká-dí till Valfisken. Här ska ungdomarna få en möjlighet att säga sitt.

– Arkitekten som skissar på ombyggnaden ska komma hit för att presentera ett förslag på hur det kan komma att se ut på Valfisken, säger Seth Selleck.

Den träffen hålls den 9 december och alla ungdomar som vill påverka utformningen bör komma till Benká-dí och göra sin röst hörd.

I samarbetsgruppen ingår förutom Seth Selleck även Göran Pehrson som är sammankallande samt rektorer och barnombudsman Stefan Bengtsson. Både kommunens grundskolor och Österlengymnasiet samt friskolorna är representerade.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons