Annons

Simrishamn: Fredrika jobbar gärna för att resa

"Jag trivs med barn", säger Fredrika Bengtsson, som alltid varit intresserad av barn. Därför går hon på gymnasiets barn- och fritids-program. Men hon funderar även på att bli frisör.
Simrishamn • Publicerad 11 november 2008
1. Fredrika Fredrika Bengtsson, luciakandidat 1, tycker om att kela med Millan, en av familjens katter. bild: sprisse nilsson
1. Fredrika Fredrika Bengtsson, luciakandidat 1, tycker om att kela med Millan, en av familjens katter. bild: sprisse nilssonFoto: 

- Jag trivs i skolan men ser fram emot studenten, säger Fredrika, som fyller 18 år i december 2009.

Hon har redan börjat övningsköra med sina föräldrar, och tycker att det är kul. Dessutom tycker hon om att resa, gärna till värmen i Medelhavsländerna.

Annons

Hittills har hon varit i Egypten, Spanien och Italien. Bland drömresemålen står Thailand, Hawaii och någon amerikansk storstad, såsom New York eller Los Angeles.

- I somras var jag och några kompisar en vecka i Turkiet. Det var skönt med värmen i Alanya, tycker Fredrika Bengtsson, som medger att hon aldrig varit på skidsemester.

För att få ihop pengar till resor och annat har hon jobbat på Hamngrillen i Simrishamn under sommaren samt vissa helger vår och höst.

- Det är skönt att tjäna egna pengar, tycker hon.

Fredrika trivs i vatten, och tränade med Österlensim när hon var yngre.

Hon har också spelat fotboll med IFK Simrishamn. Men ett brutet nyckelben satte stopp för den karriären. Så numera blir det mest promenader och dagliga cykelturer till skolan.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons