Annons

Simrishamn: Jennifer tränar mycket karate

Den som vill träffa Jennifer Nilsson kan gå till Simrislundsskolans gymnastiksal, där hon tränar karate tre kvällar i veckan.
Simrishamn • Publicerad 16 november 2008
Jennifer Nilsson, Simrishamns luciakandidat nummer 3, tränar karate i Simrislunsskolans gymnastiksal. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

- Jag har spelat gitarr tidigare, men hann inte. Numera satsar jag på karate, säger Jennifer, som har fått första blå bältet: målet är att få svart bälte.

- Karate har jag hållit på med sedan jag var nio år. Min syster och pappa började med den här kampsporten, som jag tyckte verkade kul. Det är en skön känsla att kunna försvara sig, säger Jennifer Nilsson. Jennifer tycker också om att rita. Just nu ritar hon gärna djur och porträtt samt manga, en form av japanska serieteckningar.

Annons

- Ett tag ritade jag bara hus och kläder, säger Jennifer, som verkligen får utlopp för sitt konstintresse på Österlengymnasiet.

- Vi är bara tre i klassen, och jag trivs, påpekar hon. Något som också ligger henne varmt om hjärtat är mentalt skadade djur som behöver komma tillbaks till sin naturliga miljö.

Att rehabilitera djur låter lockande för Jennifer. Hon tycker också det är kul att resa, och har varit med familjen i bland annat Spanien och Paris.

- Jag är nyfiken på Australien och Afrikas djurliv, säger Jennifer Nilsson, som dock har mer närliggande aktiviteter: hon har börjat övningsköra med hopp om att få körkort till 18-årsdagen.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons