Annons

Simrishamn: Mimmi satsar på naturvetenskap

Mimmi Emilsson har tagit steget från dansens värld till naturvetenskapen. - Jag gick på Lunds dans- och musikalgymnasium med inriktning dansartist. Men av fysiska skäl har jag bytt till det naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet.
Simrishamn • Publicerad 24 november 2008
Mimmi Emilsson, luciakandidat 7, tycker om att promenera i Brantevik, där hon bor. Bild: Bass NilssonFoto: 

- Matte, kemi och biologi är mina favoritämnen. Det är kul att plugga, jag trivs på skolan och går i en jättebra klass, säger Mimmi.

Hon tycker om att sjunga. Som liten var hon med i Gunilla Ehrnborns kör på Korsavad.

Annons

- Jag har tränat gymnastik i tio år och dansat för Ida Persson på Dans fun i några år, säger Mimmi, som också haft teater på schemat i Kulturbron på Korsavad. Att resa till sol och värme lockar hela familjen Emilsson, som upplevt bland annat Brasilien, Gran Canaria, Cypern och Rhodos.

- I fjor somras läste jag engelska på Malta, säger Mimmi, som får använda sina språkkunskaper i januari nästa år, när hela familjen åker till Thailand. Mimmi är också road av kläder och mode samt möbler och design; hon har sommarjobbat i en av Simrishamns klädbutiker.

Hon har också börjat övningsköra.

- Jag vill helst ha körkort dagen efter jag fyllt 18 år, i april nästa år, säger Mimmi Emilsson hoppfullt.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons