Annons

Simrishamn vill ha kontrollmyndighet

Inrätta en form av kontrollstation, kanske rentav en ny myndighet, som har till uppgift att kontrollera fångster i relation till framförhandlade kvoter. Och förlägg gärna ett sådant organ till Simrishamn.
Simrishamn • Publicerad 8 november 2002

Det budskapet har kommunledningen med i bagaget när man i dag flyger till Stockholm för att uppvakta jordbruksminister Ann-Christin Nykvist och överlämna budkaveln med namnunderskrifter. - Så länge fisket i Östersjön kan bedrivas utan att respektive lands kvoter kan kontrolleras på ett effektivt, riktigt och neutralt sätt kommer inte torsken att kunna garanteras tillräcklig tillväxt. - Det är nödvändigt att ett sådant kontrollsystem byggs ut och skapas gemensamt mellan samtliga berörda länder. Det anser kommunalrådet Christer Akej (m) och kommundirektören Staffan Tellman som leder den delegation som står för uppvaktningen. Med finns även oppositionsrådet Karl-Erik Olsson (s) och representant från fiskerinäringen. Budkaveln startade i samband med manifestationen i Simrishamn den 19 oktober och har transporterats med båtar längs kusten - via Öland och Gotland - till huvudstaden. Här finns flera tusen namnunderskrifter mot det föreslagna ensidiga svenska torskfiskestoppet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons