Annons

Skånemästare i biljardvidare till SM och NM

Det är inte utan att stoltheten riktigt skiner om dem, pågarna som bildar gymnasielaget "Eightball" i biljard. Efter idog träning har de nämligen lyckats bli skånska mästare och ska nu representera landskapet i det kombinerade svenska och nordiska mästerskapet i Stockholm i maj.
Simrishamn • Publicerad 21 mars 2002

Ända sedan Ungdomens hus öppnade har Amar Muharemovic, Tonci Bubalo och Vernes Kunovac slitit på dess köer, bollar och biljardbord. Oftast har skälet varit att spelet roar dem men sedan de gav sig in i tävlandet på allvar har de tränat målmedvetet på just eightball minst tre gånger i veckan. För att riktigt nå långt har de dessutom skaffat sig en lagledare och tränare i Mirsad Behlic. Han har spelat många år och blev för några år sedan, då han var bosatt i Växjö, småländsk mästare. - Vi har vunnit alla våra matcher hittills, säger Amar Muharemovic och syftar på vägen fram till Skånefinalen förra helgen. I denna turnering, Biljard Expertens SM/NM, ställde 16 skånska lag upp i gruppspelet. Två gick vidare, simrishamnspågarna och ett lag från Malmö och nu är det alltså bara "Eightballs" som får fara till Stockholm. - Vi vill inte vara kaxiga, men nu satsar vi högt och går mot guld, säger Tonci Bubalo. En viss nervositet känns förstås inför ett så stort mästerskap där gymnasielag från hela Norden finns med. Men bara inledningsvis. Så fort spelet är i gång är de säkra på att de kan spela sansat, lugnt och koncentrerat. - Vi tar det mest på skoj, hävdar Vernes Kunovac. De fyra åker upp till Stockholm för att tävla helgen 3-5 maj. Allt bekostas av arrangören, utom resan som Bénka-dí ställer upp med pengar till.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons