Annons

Skillinge svets lämnar brottet för Skansen

Från Simrislunds stenbrott till Skansens industriområde i Simrishamn.
Simrishamn • Publicerad 17 november 2006
Det är glada miner på Skillinge Svets och Mekaniska AB, som fått stora och ljusa lokaler på Skansens industriområde; från vänster Mattias Johansson, ägaren Johnny Blank och Henrik Ask. bild: mark hanlon
Det är glada miner på Skillinge Svets och Mekaniska AB, som fått stora och ljusa lokaler på Skansens industriområde; från vänster Mattias Johansson, ägaren Johnny Blank och Henrik Ask. bild: mark hanlonFoto: 

Steget har tagits av Skillinge Svets och Mekaniska AB, som köpt fastigheten av Simrishamns Reklamservice - numera verksamt i Samhalls gamla lokaler på västra industriområdet.

– Lokalerna är i gott skick, säger Johnny Blank, som lämnar 200 kvadratmeter bakom sig och får 900 kvadratmeter till sin verksamhet. Bland annat blir det rejäla kontors- och personalutrymmen.

Annons

Med hjälp av en kranbil har maskinparken fraktats från stenbrottet till Skansen.

De två största lyften var på cirka tio ton, en gradsax för plåtklippning och en kantpress.

Bland maskinerna finns även fräsar och svarvar. – I början arbetade jag mest med reparation och underhåll av fiskebåtar. Men på senare tid har det blivit mer arbete åt industrin, säger Johnny Blank och nämner Plastal, Appelkvist Fryseri, Simrishamns Fryshus och Skillinge Fisk-Impex.

År 2000 anställdes Henrik Ask, och sedan mer än ett år tillbaks hyr företaget in Mattias Johansson.

Dessutom har företaget en lärling från Österlengymnasiet.

– Förhoppningsvis kan vi anställa en man till, eftersom vi har fullt upp att göra och har gott om plats, säger Johnny Blank under rundvandringen i de stora och ljusa lokalerna.

– Vi ska jobba hela helgen med att installera maskinerna. Sedan är det fullt ös igen på måndag, säger Johnny Blank, vars hustru, Ingrid Blank, är beredd att underhålla på firmafesten.

I lokalerna finns nämligen en liten scen och ett piano som användes av en tidigare ägare, jazzpianisten Börje Wallebom.

Pontus Persson

0414-289 95

pontus.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons