Annons

Skola vill ha extra medel till nyanlända elever

Skolenhet Centrum vill ha extra medel för att ta emot nyanlända invandrar-elever på bästa sätt. I ett brev till barn- och utbildningsnämnden beskriver skolledningen att allt fler invandrare kommer direkt till kommunen utan att passera någon flyktingmottagning.
Simrishamn • Publicerad 3 november 2008

För att ta emot dessa elever föreslår man en särskild grupp på Simrislundsskolan för de yngre barnen och en på Joneberg för de äldre.

När innevarande termin startade började 15 nyanlända elever från Polen och Irak skolan. Elevera får alla ett individuellt schema där alla börjar läsa nybörjarsvenska helt i sin nyanlända grupp. Så småningom slussas de ut i sina klasser.

Annons

För de arabiska eleverna handlar det också om att lära sig det svenska alfabetet. Skolan behöver därför en lärarresurs i arabiska dels för modersmålsundervisningen, men också för studiehandledning i skolans övriga ämnen.

Extra resurser vill skolan också ha för att kunna ha täta kontakter med föräld-rarna.

Ambitionen är ett utvecklingssamtal i månaden med tolk.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons