Annons

Skönadalshemmet byggs om först

Redan nu i vår ska ombyggnaden av Skönadalshemmet börja. Socialnämnden har kastat om sin planering och föreslår nu kommunfullmäktige att ombyggnaden av Skönadalshemmet tidigareläggs två år.
Simrishamn • Publicerad 3 mars 2002

Fyra av kommunens äldreboenden ska byggas om eller ersättas. Nämligen Skönadal, annexet i Sankt Olof, Ankaret i Skillinge och Rosenborg i Gärsnäs. I Skillinge planeras ett nytt äldreboende som beräknas vara klart 2004. Tanken var att detta nya bygge skulle börja användas som evakueringshem för de äldre på de övriga boendena medan deras hem byggdes om. Nu har dock socialnämnden tänkt om. Man vill att Skönadalshemmet byggs om omedelbart. Under byggnadsarbetena flyttas de gamla till tomma lägenheter på övriga äldreboende. I dag finns cirka tio tomma särskilda boenden. Personalen får förstärka de enheter dit de äldre evakueras. På detta sätt vinner socialnämnden tid att bättre undersöka hur de lokaler som lämnas tomma kan användas. Man vill alltså veta vad som ska hända med dagens Rosenborg innan man bestämmer huruvida man ska bygga nytt. Socialnämnden vill också se över hur behovet av korttidsboenden respektive demensboenden fördelas. Först efter dessa utredningar, alltså tidigast till hösten, kan man ta ställning till om man ska bygga om Rosenborg eller bygga ett helt nytt äldreboende i Gärsnäs.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons