Annons

Slipsnål och dambrosch ifrågasatta julklappar

Att hitta en lämplig julklapp till omkring 1700 individer är inte det lättaste, särskilt inte om man vill att alla ska bli nöjda.
Simrishamn • Publicerad 7 januari 2002

Det ville förstås gärna kommunledningen, men årets julklapp - slipsnål eller dambrosch - mottogs inte med jubel från alla håll. Det visar en högst ovetenskaplig undersökning som YA gjort bland anställda.

Annons

- Vad ska jag med brosch? Och om jag skulle ha en så blir det nog inte den här, säger en kvinnlig anställd som sällan eller aldrig bär slikt.

- Det hade varit bättre om vi hade fått en almanacka, som vi fick i fjol. Den har man i alla fall användning för, säger en annan kvinna som varit med om några jular.

- Slipsnål använder jag aldrig. Så den julklappen åkte direkt ner i stora arkivet, säger en herre och syftade på soptunnan.

Julklappens adresslapp har undertecknats av kommunalrådet Christer Akej och kommundirektö Staffan Tellman. Båda använder de sig till vardags av ett rockmärke med kommunvapnet. Vid mera representativa tillfällen blir det också slipsnål.

- Tidigare hade vi inte kommunvapnet på den här typen av föremål och tanken är att de anställda, när de åker utanför kommunen på kurser eller andra besök, ska bära nålen.

I år ville man ge de anställda något mera beständigt än den något billigare almanackan som delades ut i fjol. Avsikten var att personalen skulle få något mera likt karaktären av minnessak. Almanackan kostade kommunen cirka 15 kronor och de båda nålarna cirka 20 kronor per styck.

- Jag är stolt över att jag jobbar i kommunen och det vill jag också gärna visa, säger Staffan Tellman, som hoppas och tror att det också finns en hel del bland de anställda som blev lite glada över klappvalet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons