Annons

Slutnotan för Region Skåne blev 1,5 miljoner

Nära 1,5 miljoner kronor slutade notan på för Region Skåne i slutavräkningen med Närsjukvård Österlen AB.
Simrishamn • Publicerad 30 januari 2006

Samma premisser har gällt vid den här avräkningen som när Närsjukvård Österlen tog över som entreprenör av regionen för fem år sedan.

Det förklarar Sven Carlsson,som sitter med i regionens koncernledning och som varit med i förhandlingarna som nu lett fram till överenskommelsen.

Annons

Totalt rör det sig om ett återköp av inventarier och varulager som värderas till drygt tio miljoner kronor – Regionen har en skyldighet att köpa tillbaka den egendom som man sålde till vårdbolaget, säger Carlsson.

Därutöver löser man även in skulder för upplupna löner, semesterlöner och liknande.

Även i det fallet enligt samma premisser som gällde åt andra hållet.

Allt som Närsjukvården införskaffat tar man dock inte över:

– Den kirurgiutrustning som Närsjukvården köpt in till sina planerade operationer tar vi inte över eftersom vi som bekant inte driver någon operationsverksamhet i Simrishamn, säger Sven Carlsson.

Den köpeskilling som regionen nu ska erlägga till den tidigare entreprenören för att avsluta relationerna med slutar på strax under 1,5 miljoner kronor.

Därmed är kontakterna i det här fallet avslutade med Närsjukvården Österlen.

REgionen ska nu driva sjukhuset till den 1 maj då nya entreprenören Carema Närvård tar över.

Jea Jonsson

0414-289 97

jea.jonsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons