Annons

Snart 40 år med Vallbys julträff

En av de mesta traditionerna när det gäller julmarknad på Österlen är den som Vallbygruppen står för.
Simrishamn • Publicerad 24 november 2008
Delar av Vallbygruppen som ställer till med julmarknad i helgen. Bild: Anette Sjöstrand
Delar av Vallbygruppen som ställer till med julmarknad i helgen. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

Det närmar sig 40-årsjubileum och det var Erik Grahm som en gång startade Vallbygruppen. Han är i dag 87 år men finns inte kvar som aktiv konsthantverkare i gruppen.

Flera nu verksamma har varit med ganska många år men en av de nyare är Erik Nilsson. Han ägnar sig åt snickerier och gör sådant som dockmöbler och fågelholkar.

Annons

Just dockor får ta plats i familjen Nilsson, Eriks fru Ella är nämligen också med i gruppen och hon visar stickade dockkläder.

En annan finsnickare är Sven Håkansson som bland annat visar en gunghäst inspirerad av tidigare modeller. Ruth Hansson målar på glas och porslin och Maj-Britt Svensson visar virkade och broderade textilier.

Klassiska julmotiv skapar Lise Rasmusdotter till exempel i form av vykort. Kerstin Ask ställer ut viktorianskt julpyssel, Preben Hammer visar julprydnader och Astrid Lindberg finns med på marknaden med sina smycken.

Hemstöpta ljus säljs av Lena Lennartsson och Helen Mårtensson gör något så pyssligt som virkade kylskåpsmagneter.

Julmarknaden hålla kommande helg, den 29 och 30 i Vallby sparbank. Båda dagarna är det klockan 12-17 som gäller.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons