Annons

Söker ytterligare 1,1 miljoner

I fjor fick socialnämnden 650000 kronor för att förbereda och utveckla valfrihetssystemet inom äldre- och handikappomsorgen. Nu söks ytterligare 1,1 miljoner statliga kronor.
Simrishamn • Publicerad 27 november 2009

I ansökan framgår att man också vill involvera den dagliga verksamheten i valfriheten.

Privat eller kommunal vårdgivare? Det är frågan bakom lagen om valfrihet (LOV) och när det gäller att begära ytterligare pengar är inte politikerna eniga.

Annons

Att det ska finnas en mångfald tycks det dock inte råda så mycket tvivel omkring. Men Pia Ingvarsson (S) anser inte att man ska använda så mycket pengar till att utveckla systemet:

– Även om det här är statliga pengar skulle de kunna användas till något bättre, anser oppositionen som hellre skulle vilja stödja mindre lokala entreprenörer och utveckla intraprenaderna.

Det alternativa brukarval som finns i dag står Förenade Care i Kivik för. Det alternativa valet står kommunens hemtjänstgrupp i Sankt Olof för.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons